В ранните часове в четвъртък специализираната прокуратура, МВР и ДАНС започнаха

...
В ранните часове в четвъртък специализираната прокуратура, МВР и ДАНС започнаха
Коментари Харесай

Прокуратурата търси измами с еврофондове в 5 града

В ранните часове в четвъртък специализираната прокуратура, Министерство на вътрешните работи и ДАНС започнаха огромна интервенция против измамите със средства от европейските фондове, похвалиха се от държавното обвиняване. Ударите на службите са ориентирани към далавери с евросредства в пет града - София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас. Вероятно акцията е по отношение на делото против алкохолния необут Миню Стайков, който бе задържан през септември предходната година. Още тогава прокуратурата твърдеше, че той бил участвал в измами по програмата " Млад фермер " и е злоупотребявал с европейски пари.

Според сведения на държавното обвиняване Стайков е записал като еднолични търговци лица, които са до 28 години, с цел да се впишат в условието за присъединяване в тази стратегия. " Към момента сме открили, че към седем милиона лв. са усвоените средства по програмата и надлежно по този начин наречените противоположни писма, с които те афишират, че добитите от тях суми ще бъдат предадени на господин Стайков “, заяви тогава прокурор Димитър Петров.

В четвъртък държавното обвинение отказа да каже какво прави съответно в 5-те града, като даде обещание да даде повече детайлности в петък.

Това е поредната акция на прокуратурата, която изненадващо се събуди преди изборите и се засили да бори измамите с еврофондове. Първи на мерника й застана към този момент някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, откакто следствие на " Биволъ " разкри, че той живее в къща за посетители, вдигната с пари от Европа. Манолев хвърли оставка и се снабди с обвиняване за закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз. Впоследствие основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на всички 746 къщи за посетители, издигнати по Програмата за развиване на селските региони. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР